IntersectionЕвропски ђачки парламентWissenschaft im Dialog

Тим од шест финалиста Европског ђачког парламента (EUSP), одабраних на симулацији парламентарне научне дебате у Београду на тему „Будућност људског бића“, кренули су у Манчестер да са својим вршњацима из двадесетак земаља из Европе, продубе знања из одабраних тема и креирају заједничке препоруке и финалну Резолуцију, која ће бити резултат овог пројекта. Резолуцију ће у име Европског парламента примити Роберт Јан Смитс, генерални директор за науку и иновације Европске комисије, и чланица Европског парламента Џули Ворд.

Финалисти Анђела Ројевић, Анастасиа Срећковић, Ђорђе Огризовић, Никола Боровчанин, Никола Тепић и Огњен Николић, као и председавајућа симулације научне парламентарне дебате у Београду, Неда Живановић, која је позвана да председава и финалном дебатом, представљаће Србију у оквиру европског финала овог престижног пројекта. Сви финалисти такође ће имати прилику и да учествују у Европском Научном Форуму, највећој европској научној конференцији која се одржава сваке две године, а овог пута у Манчестеру.

Live stream Завршног ђачког парламента можете гледати у среду 27. јула 2016. од 09:45 – 16:30.

Организација Тачка пресека (Intersection) је један од партнера у EUSP пројекту који координира немачка организација Наука кроз дијалог, а финансијски је подржан од стране Фондације Роберт Бош и Фондације за науку компаније Бајер.