Intersection

Intersection и ове године, кроз пројекат „Роботизација Србије“, у сарадњи са тимом Електротехничког факултета Универзитета у Београду, под покровитељством Центра за промоцију науке, организује бројне активности са циљем да се роботика и инжењерство приближе ђацима, посебно у унутрашњости Србије. Екипу Лабораторије за роботику „ETF Robotics“ предводи доцент др Коста Јовановић, који је и члан организације Intersection.

У оквиру пројекта „Роботизација Србије“, у периоду од марта 2014. године до данас, посетили смо Смедерево, Јагодину, Лозницу, Ужице, Смедеревску Паланку, Костолац, Ваљево и Чачак. Приликом сваког гостовања организовано је предавање на тему „Докле су стигли роботи“, радионице „Мој Лего робот“ у којима су учесници имали прилику да саставе и програмирају свог првог робота, као и такмичења, где је школа најуспешније екипе награђена Lego Mindstorms EV3 комплетом који је добила у трајно власништво.

Током такмичења ученици су предлагали веома занимљива решења, што показује да уз одговарајуће услове ђаци могу да на најбољи начин испоље креативност и иновативност и достигну свој прави потенцијал. Планирамо да у будућности проширимо ову активност и на друге градове у Србији како бисмо што равномерније и интензивније побудили интересовање ученика за инжењерске науке, и позивамо вас да нам се у томе придружите. Активности су до сада подржали Erste Banka и компанија Comtrade.

Тагови: