IntersectionЕвропски ђачки парламентWissenschaft im DialogФЕФА - Факултет за економију, финансије и администрацијуМИСАНУНародна скупштина Републике СрбијеАкадемска мисао

Од 9. до 11. априла у Дому Народне скупштине окупило се стотину средњошколаца који су учествовали у научној дебати на тему „Будућност људског бића“ у оквиру пројекта Европски ђачки парламент организованог од стране организацијa Intersection из Београда и Wissenschaft im Dialog из Берлина.

Догађају су се придружили народни посланици, научници, модератори, волонтери, професори и бројна публика. Проглашени су и победници – шест најбољих дебатера путоваће у Манчестер где ће опробати своје дебатне вештине на научне теме радећи са вршњацима из целе Европе.

Честитамо свим учесницима и желимо срећу делегатима из Србије на европској дебати у Манчестеру:

Огњен Николић, Анђела Ројевић, Никола Боровчанин, Анастасиа Срећковић, Ђорђе Огризовић и Никола Тепић,
и њихови заменици: Марија Томовић, Никола Фрас, Катарина Вишњић, Александар Лончар, Искра Марушић и Исидора Рацков.

Желимо одабраном тиму да наставе традицију својих другова који су били најбољи тим у Европи у претходном кругу пројекта, а сада су се придружили да у својству модератора пренесу своје знање и искуство овогодишњем тиму. Хвала свима који су омогућили овај инспиративни тимски рад, размену знања са водећим истраживачима и вођење дебате у аутентичном амбијенту Народне скупштине!

EUSP Youtube video