IntersectionЕвропски ђачки парламент

Позивамо средњошколце заинтересоване за науку, научну дебату и упознавање са парламентарним процедурама да се укључе у пројекат „Европски ђачки парламент“. Овај пројекат у Србији води Центар за науку и иновације Тачка пресека (Intersection), а координатор на европском нивоу је немачка организација Wissenschaft im Dialog (Science in Dialog).

Ђачки парламент у Београду биће одржан у Дому народне скупштине Републике Србије од 9. до 11. априла 2016. године. Заинтересоване школе и ученици могу се пријавити попуњавањем формулара на сајту www.intersection.rs или слањем електронске поруке на адресу centar@intersection.rs, са назнаком: Пријава за учествовање у пројекту „Европски ђачки парламент 2015/2016“. Рок за пријаве је 31. март 2016.

Делегација од 5 ученика који ће представљати Србију у финалној дебати Европског ђачког парламента биће изабрана одлуком жирија. Завршни Европски ђачки парламент одржаће се током конференције ESOF (EuroScience Open Forum) у јулу 2016. године у Манчестеру.

Ученици узраста од 16 до 19 година који поседују одлично знање енглеског језика, воле науку и заинтересовани су да се опробају у процесу демократског доношења одлука вежбајући своје дебатне и преговарачке вештине могу да се пријаве попуњавањем доњег формулара. Број места је ограничен. Радујемо се сарадњи!