SenZations

Од 30. августа до 5. септембра 2015. у Београду се одржава летња школа SenZations, најстарија летња школа на свету чија је тема интернет интелигентних уређаја (IoT), у којој је ове године Intersection један од суорганизатора. Школа ће 4. септембра бити отворена за јавност, са циљем да се пружи прилика да се што више заинтересованих, пре свега младих истраживача и инжењера, упозна са технологијама будућности које се изучавају у оквиру SenZations летње школе већ 10 година. Покретач и главни организатор школе је компанија ДунавНЕТ која је и један од оснивача светског IoT Форума и координатор бројних европских пројеката у овој области.

Програм овогодишње Летње школе биће подељен у две области: Technology и Business Track. Тако ће, током 5 дана колико SenZations траје, полазници имати прилику да стекну знања о самим IoT технологијама, али и о новим пословним могућностима које ове технологије пружају.

Последњи дан школе, 4. септембар, који ће бити отворен за јавност, организован је у две тематске целине: преподневна је посвећена представљању IoT решења применљивих у паметним градовима и пољопривреди, примерима европских IoT решења и пилот пројеката у које се могу укључити организације из Србије, док ће поподне бити посвећено рекапитулацији овогодишње Летње школе – представљању пројеката полазника и додели награда најуспешнијима.

IoT решења усмерена су ка креирању окружења која омогућавају бољи квалитет живота (на пример кроз праћење квалитета воде, земље и ваздуха), ефикасније управљање градовима (транспорт, сигнализација и сл.), унапређење и оптимизацију пољопривредне производње, а проналазе примену и у тзв. смарт маркетингу (кроз „придружену стварност“, на пример) и играма са применом у различитим индустријским областима (тзв. озбиљне игре – serious games).

SenZations

Тагови: